Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingexperten tipsar

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-06-09 11:30  |  Lästid: < 1 minuter

Igår besökte jag Grooming Studio på Strandvägen här i Stockholm. Butiken, som står bakom sajten grooming.se och även har en systerbutik i Skrapan på södermalm, säljer inte bara  groomingprodukter, utan har även en salong där ansikts- och kroppshårsbehandlingar utförs.

Karin Fahlström är master chief över det hela och har onekligen en gedigen kunskap i ämnet grooming.

Vilka är dina tre bästa groomingtips?
– Det viktigaste är att man verkligen använder produkterna. Köp ett fåtal produkter som du använder istället för att köpa en uppsjö som sedan bara står i badrumsskåpet. En rengörare och en ansiktslotion är det viktigaste. Komplettera sedan gärna med en produkt för just din hudtyp. Har du problemhy kan en anti-acneprodukt vara att föredra, för en problemfri hy kan en skrubb vara alternativet.

– Se till att få till en bra rakning. Väldigt många killar har problem med utslag efter rakning, skäggfinnar och så vidare. Se över hela rakningsrutinen och försök komma fram till vad som orsakar problemet. Våga fråga om hjälp hos oss eller i någon annan butik. Den sista utvägen är att börja raka sig med maskin istället.

– Bygg upp en doftgarderob. Jag säger inte att man ska ha supermånga dofter i skåpet, men en sommar, en vinter- och en doft för speciella tillfällen borde varje kille ha. Våga välj lite annorlunda dofter - många har en förmåga att snöa in på ett visst märke.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:25