Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingbloggen tränar med AIK

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-11-01 14:28  |  Lästid: 3 minuter

Groomingbloggen har precis erhållit delad sistaplats i AIK-hockeys bänkpresstävling
(29 repetitioner á 50 kg).

Tro det eller ej, men grooming är bara en liten del av vad jag skriver om.

I somras genomled jag till exempel en försäsongsträningsdag med AIK:s elitserielag och redogjorde sedan för mitt lidande i  Cafés augustinummer. Bilderna från det knäcket blev ganska så episka. Se själv!

Fotograf: Christian Gustavsson.

Groomingvinkel på det här inlägget? Well, träning är väldigt bra för hyn. Det har ju bland annat Paolo Roberto snackat om på min blogg tidigare – läs själv här.

Dagen inleddes med löpning, som sedan följdes upp med löpning med lastad bår runt Råstasjön i Solna. Efter det passet, som pågick i ungefär tre timmar, blev det lunch. Jag och fotografen Christian satt vid samma bord som AIK:s klarast lysande stjärnor Viktor Fasth och Dick Tärnström. Christian – som har begränsad koll på sport – frågade Fasth vad han heter, och om (före detta NHL-stjärnan) Tärnström någonsin hade spelat utomlands. Det tyckte jag var kul.

Efter lunch sprang vi en hinderbana som inleddes med en parodisk lång simning med en hockeyspelare på ett bildäck framför oss. Under den övningen blev jag retad av NHL-draftade Patrik Nemeth – han tyckte mina färgglada badbyxor var lustiga: “Haha, han tog med sig Burberrybrallorna!”

Backstjärnan Fredrik Carlsson tog täten i min grupp. Groomingbloggen hänger med, men grimaserar illa längst bak.

Efter simningen skulle vi bära en hockeyspelare på en bår…

…och sedan, bärandes vikter,  klättra igenom en repvägg. Den här övningen stod jag över eftersom vi på grund av mig var en för mycket i gruppen – och tro mig, det framgick tydligt att vinst över de andra grupperna var högsta prioritet. Så fort någon i de andra grupperna gjorde något som inte var helt regementsenligt gallskrek samtliga i min grupp.

Det var alltså inte läge att sinka gruppen.

Fystränaren Anders Hultin (bad mofo) har ett förflutet som militär och polis i insatsstyrkan. I bakgrunden står huvudtränaren Roger Melin. När dagen var avslutad gav han mig en klapp på axeln och sa att jag klarade mig bra. Då fick jag ett fånigt flin som var svårt att dölja.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-11-02 10:18