Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Groomingbloggen bortgjord på H&M

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-27 11:24  |  Lästid: < 1 minut

Det har figurerat pinsamheter här på sajten. Både hos Cramby och hos herr Hurtig.

Eftersom Groomingbloggen vid vissa tillfällen känner sig halvtrött på att skriva om krämer, tänkte även jag delge en pinsamhet som inträffade på den tiden jag jobbade i h&m-butik.

Precis innan stängning kom det in en iransk familj (jag visste att de var från Iran eftersom alla hade träningsoveraller med texten Iran på). Familjen samlade enorma mängder kläder på en hylla i affären. Efter ett tag vänder sig pappan i familjen till mig och, eftersom vi inte pratar samma språk, gör tecknet som visar att han vill ha en kundvagn.

Eftersom vi inte har några vagnar skakar jag på huvudet.

Jag tar sedan rulltrappan upp till övre plan där en utländsk handikappad kille sitter i en rullstol, helt stilla blickandes in i vår jeansavdelning.

Efter några minuter sitter han fortfarande i samma position. Konstigt att han är ensam, tänker jag. Efter ytterligare ett par minuter slår det mig att rullstolskillen antagligen tillhör familjen på nedre plan och att pappans tecken för kundvagn egentligen var tecknet för rullstol.

Jag skyndar ner till pappan, visar tecknet för kundvagn/rullstol, tar honom under armen och åker upp för rulltrappan. Sedan pekar jag på den handikappade killen i rullstolen och ler.

Pappan ser på mig med avsky.

Jag inser att hans tecken faktiskt var ett kundvagnstecken och inser att situationen är ganska bisarr – varpå jag börjar skratta.

Mannen säger något argsint på persiska och vänder sedan på klacken och går.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-10-27 13:00