Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Grooma dig för värmen

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-05-25 14:04  |  Lästid: 2 minuter

Tropiskt klimat ställer krav på groomingen.

Oljig feja, rödbränd hud och svettfläckar under armarna är de tre vanligaste groomingåkommorna vid varmt väder.

Men de går att parera.

Så här kommer jag att grooma mig i morgon. Den dag som antagligen kommer bli den varmaste hittills i år, och som för min del kommer avslutas med ett litet galej.

10:00 – Grundarbetet
Det känns redan innan jag klivit ur sängen: högtrycket är här! Barfotaplaner och en tjejkompis ord om ovårdade fötter (”äckligt”) gör att jag filar dem i duschen. Fejan tvättas med en skrubb. Huden blir ju snyggare utan döda hudceller och gör även att brännan stannar längre. Ett matt, surfigt hår känns rätt, så jag skippar schampo och stylar med en matt hårkräm.

10:10 – After dusch
Mannen i spegeln bär en Ryan Gosling-skäggstubb, så den be­håller jag, men friserar den lite med en skäggtrimmer. Innan jag lämnar badrummet ser jag självklart till att använda en antiperspirant deodorant, alltså en deo som hindrar själva svettutsöndringen. Eventuellt kör jag även ett varv med en fotkräm.

10:15 – Solskyddsbonanza
Plötsligt slår det mig – solskydd! Misstaget korrigeras bums. Att bränna sig är livsfarligt och gör även att huden åldras snabbare – för att inte tala om att brännan blir fulare… Armar smörjs in med en lättapplicerad och vattenfast mousse som även fungerar bra på solskyddens döda vinkel: läpparna. Glansfeja undviks med en mattande solkräm.

18:00 – Festgrooming
Dags att börja förbereda sig för kvällens festligheter! Jag duschar och vallar även nu ansiktet med en mattande kräm. Eftersom jag vill behålla min bränna så länge som möjligt kör jag även ett varv med en bodylotion och avslutar med den kanske bästa sommardoften någonsin. Sådär! Var är ölen?


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:25