Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Glöm aldrig mellanmålet!

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-09-07 14:11  |  Lästid: 2 minuter

I går åt jag lunch med Janina, som kan det mesta som har med hälsa att göra.

Under lunchen snackade vi länge om hur bra hockeyspelaren Calle Järnkrok, som har lagt på sig fyra kilo muskler under sommarträningen, kommer vara i Brynäs i år.

Nej, det är inte sant. Vi snackade om mellanmål.

Janina jobbar på Svarta lådan som förutom att de säljer nyttig färdiglagad mat i rejäla portioner (right up my alley) också utformar personliga kostplaner och sedan kör ut sina matlådor till klienterna. Affärsidén uppkom för några år sedan då Fredrik Reinfelds personliga tränare och kock Mats Bergwall började förse statsministern med färdiga matlådor (statsministern tappade 14 kilo).

Men det här inlägget handlar inte om Svarta lådan, utan om mellanmål.

– Folk blir förvånade när de märker hur mycket bättre de mår  när de äter mellanmål, sa Janina. Blodsockret hålls på en jämn nivå, och de får inte samma sug efter snabba kolhydrater och sötsaker på eftermiddagen. Dessutom hålls förbränningen uppe – när man blir hungrig avtar kroppens förbränning och ställer in sig på ett slags svält-läge och lagrar det den sedan får i sig som fett.

Dessutom, fyllde jag i, så jobbar man ju bättre under eftermiddagen om man inte är hungrig.

– Exakt, svarade Janina. Klienterna upplever även att de äter mer än vad de gjorde tidigare, men mår bättre, är aldrig hungriga och tappar fett.

Smart & snygg-bloggen äter (nästan) alltid mellanmål.

I går blev det en nyttig slags “proteinpannkaka” och sylt från Svarta lådan. Kostar 20 spänn om man köper ett den tillsammans med lunchen.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:48