Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Gästrecension: Stylingprodukter för omöjligt hår.

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-05-05 09:53  |  Lästid: 3 minuter

Att sköta långt hår är en vetenskap.

Det hävdar i alla fall Cafés layoutare Tobias som ofta får komplimanger för sitt vackra svall. Det är tjockt, självlockigt och vågigt med lite korkskruvar i nacken.

Själv hävdar han att det är helvetiskt.

– Jag vet aldrig vad jag ska göra med det – det slutar ofta med en knut i nacken, säger Tobias. När jag var mindre ville jag inget hellre än att ha rakt och lätt hår som man kan göra frisyrer med utan att behöva ett kilo hårprodukter.

Groomingbloggen tog en titt i den misär som är Tobias hårproduktsarsenal och bad honom testa fyra andra hårklet.

Här är hans recensioner:


Syoss Max Hold Power Wax, 79 kr
Fruktdoftande strukturvax som ger en ganska naturlig look. Det rätar ut håret, men behåller lite volym. När jag ser mig i spegeln är det Mel Gibson som står där och jag hör en röst inom mig som skriker ”Freedom!” och kastar iväg ett svärd. Vaxet är lite klibbigt men lätt att fördela i håret.
Betyg: 3/5


Schwartzkopf Taft Power Wax, 55 kr
Det här är bra skrot. Luktar gott också. Doften liknar parfymen Boss Element Aqua. Vaxet ger en matt surfig look och det gör mirakel för mina lockar. Vill man, så går det att arbeta upp volym, men det går även att forma om håret så att det blir lite längre och rakare. Nu fattas det bara att jag ska bli lika bra på att surfa som Rob Machado.
Betyg: 4/5


L’Oreal Studio Indestructible GlueGel , 55 kr
Mycket flottigt gelvax som tar bort allt vad lockar och vågor heter. Här snackar vi framgångsfrisyr. Nu har ju jag lite längre hår än stekarna på Stureplan runt millennieskiftet. Skulle jag klippa mig lite kortare ändå så ger det en klassisk rockabilly-look a’la Johnny Depp i filmen Cry Baby.
Betyg: 2/5


Maria Nila Creator Fix, 149 kr
Ett matt hårvax som är ganska segt att arbeta ut i håret. Det är lite klibbigt till en början och inget för de hårömma. Efter att fått ut vaxet i hela håret så ser jag att mina lockar är borta. Tänk om jag haft detta vax när jag var mindre och hatade mina korksruvar på skallen.. Jag blir förvånad över att jag ser mig själv i spegeln då jag känner mig som Eric Northmans mörkhårige broder.
Betyg: 4/5

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-20 09:06