Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Fyra fantastiska fuktgivare – för fejan

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2015-11-23 23:09  |  Lästid: 2 minuter
facefukt

Vi vill alltid att vår ansiktshy ska vara i topptrim. Men hos de allra flesta är hyn i ansiktet den hy-del som som strular mest och som kräver mest omvårdnad. Just därför bör valet av fuktighetskräm ske med största omsorg. Nedan listas fyra suveräna Caféfavoriter, men ta oss inte helt på orden – se alltid till att prova fuktgivaren innan du slår till. Olika hudtyper reagerar nämligen olika på olika produkter.

92003_doubleduty_a_int_web

Fuktgivare som solsäkrar
Jack Black Double-Duty Face Moisturizer SPF 20, 97 ml/299 kr
Jack Black har varit välkänt på den amerikanska marknaden länge och börjar nu ta allt fler andelar i Sverige. Den här ansiktskrämen är närmast en klassiker och vann 2006 pris i välrenommerade magasinet Men’s Health som bästa fuktkräm för ansiktet. Oparfymerad och skonsam samtidigt som den skyddar din hy från skadliga solstrålar. Notera att priset avser en stor 97 ml-flaska.

s37861-main-zoom

Vinterkur-krämen
Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10% Moisturizer, 63 ml/459 kr
Lyxkräm som används under natten och bara under en viss period – högst en månad – för att fräscha upp hyn. Innehåller en mild glykolsyra som frigörs stegvis för att stimulera hyn. Sägs minska förekomsten av tecken på åldrande. Hur det ligger till med den saken vet vi inte, men vi märker att produkten gör hyn klarare, friskare och helt enkelt snyggare. Passar alla hudtyper men kan jiddra med riktigt känslig hy.

rituls

Asiatisk fullpoängare
Rituls Samurai Anti Age Anti Wrinkle Face Cream, 50 ml/325 kr
Att Rituals är grymma på kroppsvård vet vi – och nu börjar de även leverera när det gäller ansiktsvård. Växten Shiso odlas i hela Asien och används i matlagning och i medicin – och föredömligt väl i den här suveräna fuktighetskrämen.

62470

Kickstarta hyn!
Yves Rocher Energie Homme Anti-Fafigue Gel, 50 ml/129 kr
Uppställningens budgetvariant. För hy i behov av en energikick! Laddar hyn med fukt och motverkar trötthetstecken. Guaranaextrakt verkar uppiggande medan sesamolja ger en mjuk, behaglig hud.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:08