Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Fräscht hår, billig duschkräm och valkborttagare. At your service!

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-16 09:45  |  Lästid: 2 minuter

Jag fick ett mejl från signaturen Johan i går. Han hade tre groomingfrågor.

Jag har precis kommit hem från gymmet och sätter mig direkt och läser din blogg, vilket jag alltid gör för att få motivation till att göra min dagliga duschrutin till något mer än bara för att bli av med svettlukten. Jag tänkte tipsa dig av egoistiska skäl om lite saker att skriva på bloggen då jag själv skulle vilja ha hjälp med detta.

Jag skulle vilja se en gymserie där du skriver om grooming inom träning, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara då jag inte är direkt hajj på det..men exempel:

1. Hur ska jag bli av med mina förbannade handvalkar/förhårdnader som jag får efter styrketräning? Ska man låna tjejens nagelfil och sedan smörja rikligt med fet hudkräm?

2. Jag tränar varje dag, då måste jag ju duscha varje dag. Och jag har inte råd att använda mig av mina lite dyrare produkter varje dag, kan du inte tipsa om saker som är bra, milda, skonsamma och billiga då jag använder det varje dag.

3. Jag hör ständigt att jag inte ska duscha mitt hår varje dag, men hur ska jag annars få det att vara fräscht efter en dag på gymmet? Vanligt vatten och sedan torrschampo?

Hoppas du har det bra i USA, är fett avundsjuk.

Ha det toppen och ha en trevlig helg!

Johan

SVAR 1: Tack för ditt brev! Bra idé! Har du läst hur Paulo Roberto groomar sig efter träning? Om inte, läs inlägget här.

Träningsvalkarna: Varför ska dem bort? På den tiden jag hade träningsvalkar bar jag dem med stolthet. Jag tänkte att mina norrländska skogshuggaranfädrar nog hade varit stolta över mig om jag hade sådana. Nu vänder de sig nog i graven varje gång jag blir förtjust i en kräm eller doft... haha. Well, nagelfil funkar säkert. Kör annars Rituals handskrubb Hand Therapy eller fotstiftet Blinc Resurf.a.stic Callus. Läs mina inlägg om dem här och här.

SVAR 2: För all del. Köp stora pumpflaskan pH5 Eucerin duscholja på Apoteket. Sjukt bra och billig. Fyll sedan över till småflaskor av märket Muji som finns på Åhléns.

SVAR 3: Så länge du inte tränar träskfotboll på gymmet blir det tillräckligt rent med bara vatten. Det räcker oftast att tvätta håret med produkter 2-3 gånger i veckan. Kör torrschampo (Kisby har bra) emellan om du känner att du behöver det.  När du väl tvättar håret. Gör det ordentligt med ett bra schampo och balsam.

Frågor på det?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:21