Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Fotbildning med Emine Sander: “Det är så sjukt äckligt med rivjärnsfötter”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-02 16:22  |  Lästid: 2 minuter

Emine Sander lägger sig i fotvårdsdebatten.

Cafés moderedaktör och stylist Emine Sander har flera gånger yttrat sig om fotvård här på redaktionen.

Varför blir du så upprörd av ovårdade fötter?
– Det är verkligen groomingens döda vinkel. Tjejer pysslar och fixar som tusan för att fixa till sig från topp till tå. Killar kommer ofta undan med att bara trimma skägget eller fixa till håret. Sen kommer sommaren…

Vad händer då?
– Då dyker alla klor och spruckna hälar upp. Eller det värsta, att känna ett rivjärn mot sitt ben när man ligger under täcket! Ska man visa fötterna finns det inga ursäkter till att de inte är välvårdade. Det har hänt att jag har suttit på tunnelbanan och sett någon i sandaler, och nästan kräkts av att han har så äckliga fötter.

***********************

Groomingbloggen har valt ut tre riktigt, riktigt bra produkter för att bli av med hudförhårdnader på fötterna. Köp någon av dem och se sedan till att klippa naglarna samt smörja in fötterna ibland.

Fantastisk fotpeeling
Baby foot, 249 kr
Löjligt namn, men ändå: en japansk världssuccé. Innehåller två påsar med kräm som du trär på fossingarna och låter sitta i två timmar innan du duschar. De kommande dagarna ramlar förhårdnaderna av och du får, just det, babyfötter!

Snabbverkaren
Blinc Resurf.a.stic Callus, 339 kr

Fukta stiftet när du duschar, tryck det sedan mot hudförhårdnaderna och arbeta i små cirkelrörelser i två minuter. Får högst användas tre gånger i veckan. Förvånansvärt snabbt peelas förhårdnader ner.

För badbaljan
CCS Fotbadsalt, 49 kr

Otroligt effektivt och extremt prisvärt fotbadsalt. Mixa med ljummet vatten i ett fotbad och blötlägg i tjugo minuter. Våtfila sedan bort förhårdnaderna med fotfil. Fotbadsalt är ett oparfymerat hardcore-badsalt som verkligen fungerar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:51