Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Fixa fötterna!

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-05-31 11:19  |  Lästid: 2 minuter

Illaluktande fötter? Läs det här!

Vi måste våga tala om en försummad groomingrutin.

Innan jag blev groomingredaktör la jag ingen tid alls på att sköta om mina fötter. Men efter att ha provat  olika fotvårdprodukter har jag insett det positiva med att ha fossingar som inte ser ut och känns som hårda bollar av döda ihopklumpade hudceller (Det är faktiskt det förhårdnaderna på dina fötter är.).

Det inte bara känns skönare, utan risken för dålig lukt minskar även radikalt.

Följande lista är en komplett fotvårdlösning. Att välja att bara göra två saker av dessa fem punkter  är även det en bra bit på vägen mot fabulösa fötter.

1. Fotbad
Tappa upp en balja med varmt vatten och tillsätt fotsalt. Det mjukar upp nagelband och förhårdnader och gör även rent fötterna.

2. Peela fötterna
Peela fötterna med peelingkräm. En grovkornig kroppspeeling fungerar bra. Det sätter igång blodcirkulationen, har en avslappnande effekt och tar bort döda hudceller. Skölj av och torka fötterna.

3. Cutta dom!
Klipp ner långa tånaglar. Klipp rakt av och spara hörnen på nageln. Detta för att undvika nageltrång. Klipp inte för kort utan spara cirka en millimeter, bakteriefloran under nageln ser till att stöta bort svamp och bakterier. Dessutom ökar risken för nageltrång med för korta naglar.

4. Fila
Fila fötterna varsamt till det mesta av förhårdnaderna är borta. Fila max en gång varanann vecka, annars går fötterna bananas och svarar med att producera ännu hårdare hud. Väljer du att fila fötterna när de är våta kallas det för våtfilning – det är en något skonsammare, men lite långsammare och inte lika macho metod.

5. Smörj!
Avsluta med att massera fötterna med en fotkräm.Gör gärna fotvårdsprogrammet på kvällen, på så sätt får fotsalvan hela natten på sig att göra nytta.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:51