Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Fem EPISKA dofter

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-07 12:30  |  Lästid: 2 minuter

Jay Z:s The Blueprint, The Game:s Doctors Advocate, Gudfadern-filmerna och Levi’s 501. Det finns ett par saker i världen som blivit ikoniska. De senaste åren har ytterliggare några vänner slutit sig till skaran:

HÄRLIG KREDD-DOFT: Editions de Parfum Frederic Malle Angeliques sous la plui, 850 kr för 50 ml.
Dofthuset Editions de Parfum Frederic Malle har gett tolv doftexperter – så kallade ”näsor” – fria händer att framställa varsin doft. Resultaten är annorlunda och väldoftande. När jag träffade representanten Paul Dion inför den svenska lanseringen sa han ”ofta avskyr man cirka fem av dofterna, tycker fem andra är mediokra, men verkligen älskar en eller två av dem.” Paul har rätt. Våga prova dig fram bland dessa dofter. Ovan ser ni min favorit. Finns att sniffa på Cow Parfymeri i Stockholm.

ANNORLUNDA: Maison Martin Margiela (Untitled) L’Eau, 100 ml, 705 kr
Unisexdoft som gjort braksuccé i de flesta länder den lanserats i. (Untitled) har en helt egen karaktär. I mixen finner vi vit mysk, gräsig galbanumessens, jasmin och cederträ. Finns att köpa på NK och på Åhléns i Stockholm och Göteborg. Sjukt god.

LJUS DRÖM: Byredo Blanche, 50 ml/900 kr.
Doftar nyduschat och fräscht. Unisexdoft som vacklar på gränsen till det kvinnliga, men klarar sig precis. Finns att köpa här.

MANLIG MYSK: Dolce & Gabbana The One, 50 ml/640 kr.
Elegant maskulint potpurri av mysk, vanilj, bergamott och jasmin. Finns för riktigt bra pris här.

NY STJÄRNA: Carolina Herrera 212 VIP, 50 ml/575 kr
Isig med citrusaktig speciell karaktär. Efter någon timme lägger sig toppnoterna till förmån för hjärt- och basnotens tryggare och träigare karaktär. Då blir du belönad!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-10-07 13:01