Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

Få höstfejan i form

Höstens och vinterns offensiv mot ditt ansikte är ingen lek. Trötta ögon, torr hy och och spruckna läppar är några av problemen. Här är fyra sätt att stila upp knoppen under bistra vintermånader.

LÄPPAR
Problem: Kylan och den torrare luften gör läpparna torra.
Lösning:
Till skillnad från huden har läpparna ingen egen smörjningsfunktion – så kallade sebumkörtlar som avsöndrar fett. Därför måste de vårdas – särskilt under vintermånaderna. Läppmojs var ordet. Billiga Nueva på Apoteket är bra, och bästa lyxversionen kommer från Kiehl’s och heter Facial Fuel No-Shine Moisturizing Lip Balm.

Annons

ÖGON
Problem:
Mörka ringar, påsar och fina linjer under ögonen gör sig mer påminda på vintern då vi är tröttare och huden ljusare.
Lösning:
Ta farväl av tvättbjörnsgluggarna genom att få igång blodcirkulationen (läs: träna!) och eventuellt använda en concealer. Använd aldrig för tunga produkter då huden under ögonen är extra tunn. En tjock kräm täpper igen – och du blir garanterat svullen. Bästa trötta ögon-concealern har Garnier.

ANSIKTE
Problem: Kärvt klimat, torr luft och utebliven sol gör huden torr och blek. Som jag berättat om tidigare blir även inomhusluften torrare då vi brassar på med värme.
Lösning:
Kör en hudvårdskombo i form av en mild rengöringsgel och en kräm som återfuktar ordentligt. Någon gång i veckan kan det även vara bra att göra följande. 1) Polera huden med en peelingkräm. 2) Lägg på en fuktgivande ansiktsmask – låt verka och skölj bort. 3) Återfukta. En kräm har en tjockare konsistens och ger en mer återfuktande effekt än en gel. På vinterhalvåret är därför krämer att föredra.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar