Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Få ett snyggare ansikte

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-08-26 12:21  |  Lästid: 2 minuter

Hur blir man av med pormaskar och en glansig feja? Jag fick ett snack med Lydia Kamareh – hudterapeut på Grooming Studio på Strandvägen i Stockholm.

Vad är det vanligaste felet killar gör när de sköter om huden i ansiktet?
– Att de använder fel produkter. Många använder kroppstvål i ansiktet eller produkter som inte alls passar deras hud. Mitt tips är att gå till en salong eller till en affär där det finns en utbildad hudterapeut på plats. Och ställ frågor – ingen fråga är för dum!

Vilken är den dummaste fråga du fått?
– Ha ha.. Om man kan sova med ansiktsmasken. Eller om det är okej att ha känslig hy och använda solskyddsfaktor 4 under hela solsemestern.

Tycker inte tjejer det är kvinnligt med som håller på med mycket groomingprodukter?
– Absolut inte, det är bara härligt att se att män börjar vårda sig. Men man behöver inte ha så mycket produkter. En rengöring, en skrubb och en återfuktare räcker oftast.

När jag byter produkter kan jag ibland uppleva att huden blir sämre, vad beror det på?
– Man ska inte byta kräm för ofta – då kan man överbelasta huden, men det är bra att byta en gång om året. Jag brukar rekommendera en vinter och en sommargarderob. Ha en lite tjockare kräm på vintern och en lätt gel på sommaren till exempel.
– Om man inte har använt produkter med aktiva ingredienser tidigare kan det vara så att orenheterna kommer upp till hudytan när man väl börjar med det, men det är bara under en övergångsperiod.

Hur får man bort pormaskar?
– Gör en portöming var annan eller var tredje månad. Underhåll sedan med bra rengöringsprodukter och en mattande fuktighetskram. Som komplement kan man lägga en mask på de områden som man har problem med. Masken tar bort överskottsfettet och rengör porerna på djupet. En mycket bra är Dr Brandts Pores no more Vacuum Cleaner. Kör den två gånger i veckan och låt den sitta på i 5-7 minuter.

Och vad beror ett glansigt ansikte på?
– Ofta på att huden saknar fukt. Så se till att återfukta ordentligt och använd gärna produkter som är lämpliga för hudtyper som lätt blir glansiga. Om man blir glansig efter en halv dag kan man lägga på en mattande anti shine-produkt.

Vilka är de tre bästa produkterna för glansig hy?
Peter Thomas Roth Anti Shine fungerar förebyggande. Man lägger den ovanpå fuktighetskrämen. L’Occitanes fuktighetskräm och ansiktsvatten ur den mattande Red Rice-serien är också kanon.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-08-26 12:29