Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Expertens groomingdomar

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-22 07:01  |  Lästid: 3 minuter

Tidningen Chics skönhetsredaktör Lisen Sundberg.

Groomingguiden – vår serie där tjejerna tycker till om manlig skönhetsvård fortsätter. Se tidigare inlägg här. I dag, Chics skönhetsredaktör Lisen Sundberg. Läs hennes blogg här.

Vilken känd man groomar sig bra och varför?
– Mycket svårare att svara på än vad man tror eftersom att det lätt blir en fråga enbart om vem man tycker är het; alternativt Ben Gorham (som i och för sig också är snygg). Ska vi tala ren grooming säger jag Bryan Ferry och Janne Carlzon som båda upprätthåller en oklanderlig fräschör. De tar hand om sig  och ser ut att dofta krispigt när många andra män i den åldern odlar små buskar i öronen.

Musikern Brian Ferry

Janne Carlzon.

Janne Carlzon? Gamla SAS-VD:n?
– Japp, är det åldersdiskriminerande?

Nej då, vilken vanlig groomingmiss ser du ofta hos killar?
– Jag vet att många säger för mycket parfym eller hårvax, men som tur är har jag varit förskonad från att uppleva det sedan högstadiet; något jag är tacksam för, men absolut inte hade några betänkligheter över back in the days när det inte fanns något hetare än ett moln av Polo Sport i skolkorridoren. Däremot undrar jag ibland hur det kommer sig att en del i andra avseenden superfräscha killar glömmer bort att klippa naglarna? Hellre nedbitna än en vit halvmåne med sorgkant under, så ta fram den där lilla saxen som ligger gömd och sätt på en piedestal någonstans så att du kommer ihåg den! Bortglömda tofsar i ansiktet efter rakningen går också bort, det är så onödigt bara.

Vilken groomingprodukt tycker du att killar borde prioritera högre?
– En ansiktskräm, speciellt så här års, gör att man ser mycket fräschare ut! Och så ett tandblekingskit. En gång om året räcker oftast vilket gör den lilla kuren helt överkomlig med tanke på alternativet som i värsta fall (!) kan vara hudfärgade tänder med allt vad det innebär som följd.

Något mer?
– Inventera badrumsskåpet och släng gamla parfymer och krämer som passerat bäst-före och luktar surt. Precis som fuktiga handdukar och gamla sängkläder. Det är exakt sådana detaljer som kan stjälpa en annars oklanderlig grooming, väldoftande duschkräm och avancerade rakprylar till trots. När det är gjort tar du hjälp av någon kräsen individ (om denna inte är du) och investerar i en helt fantastisk doft till dig själv!

Nämn en fantastisk herrdoft!
– Svårt att säga en doft då det beror så mycket på vem som ska ha den, men som exempel på en doft som passar de flesta funkar Bleu de Chanel. Något träigt från Commes des Garcons, svalt, odefinierbart från Diptyque eller individuellt från Le Labo brukar vara fint också om man inte vill köra på de allra mest klassiska varianterna.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:21