Annons

Snyggare!
Patrik Hedlund skriver om skönhet, grooming och de bästa produkterna för Café.

 

Döda svetten!

Åkte tunnelbana i rusningstrafik i ett 25-gradigt Stockholm igår. Efter en sådan upplevelse är det omöjligt att ha en groomingblogg och inte gå raka vägen hem och skriva ett inlägg om hur man kan förhindra svettning. Okunskapen är bevisligen stor.

Annons

I förra inlägget beskrev jag kolfibersulornas positiva inverkan på dålig lukt från fötterna. En annan produkt som fungerar utmärkt för att lösa samma problem är Apotekets klassiker Absolut Torr, 69 kr.

I upp till 7 dagar håller den extra effektiva antiperspiranten händer, fötter och armhålor torra.

Produkten innehåller aluminiumklorid som förhindrar svettning  genom att det bildas ett hinder som svetten inte kan passera. Värmen ventileras istället bort via de miljontals svettkörtlar som finns på andra delar av huden. Aluminiumklorid har även en bakteriehämmande effekt som dämpar uppkomst av dålig lukt.

Kom ihåg att ha en absolut torr hy när du lägger på den, annars kommer aluminiumkloriden reagera med fukten och det kommer svida något överjävligt.

Effekten av en applicering kvarstår i cirka en vecka.

Om du känner att du inte svettas så mycket att du behöver den här typen av hardcore-deo, se då i alla fall till att använda en vanlig antiperspirant deodorant när det är så här varmt ute. Capish?!

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar