Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Det bästa groomingtips jag fick under 2011 och varför jag numera har samma frisyr som Johan Hurtig

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-02-07 14:31  |  Lästid: 2 minuter

Johan Hurtig – alltid nyklippt, aldrig ogroomad.

Under flera år har jag gått till samma frisör, men under slutet av förra året insåg jag att jag behövde spara pengar – någon gång innan sommaren vill jag nämligen kunna åtgärda min närsynthet med en sån där läskig laseroperation.

Jag såg över kostnadsposten ”frisör” och insåg å ena sidan att 500 kronor var sjätte vecka inte är en monumental summa, men å andra sidan att det  finns frisörer som är betydligt billigare.

Jag var också medveten om att dessa frisörer ofta kategoriseras in under rubriken ”odugliga” – något jag bittert skulle få erfara.

Efter några försök hos dessa frisörer nåddes lågvattenmärket av en en ung man i bootcut-jeans med hål i, som samtidigt som han schamponerade mig började lobba för kristendomen. Bland annat sa han att jag ”borde ta en dag när jag bara sitter hemma och tänker på Jesus.”

Jag skämtar inte när jag skriver att jag gick därifrån med exakt samma frisyr som Beaker i Mupparna.

Med svansen mellan benen gick jag således tillbaka till min ursprungliga frisör, men råkade under slutet av 2011 fråga Johan Hurtig var han klipper sig. Jag hade väntat mig en frisörsalong i stil med Chukruvukota, Corinne & Friends eller Barber & Books. Istället svarade han ungefär så här: ”Jag går till Helen på Klippotek i Vasastan som tar 180 kronor.”

Så kom det sig alltså att jag numera har samma frisyr som Johan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-02-07 15:09