Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Nyårsgrooming: Morgonen som gör dig snygg på kvällen

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-27 16:34  |  Lästid: 2 minuter

Vill du bli så här fint groomad till nyårsfesten? Inga problem. Följ bara Groomingbloggens tips.

Nyårsafton är kanske den viktigaste dagen på året att se bra ut. Så här spenderar du din förmiddag för att vara så snygg som möjligt inför kvällen:

08:00
Efter minst åtta timmars sömn är det dags att att kickstarta dagen. Kör en löptur innan frukost för att få igång blodcirkulationen och därmed få bort allt vad glåmig hy och mörka ringar under ögonen heter.

08:30
Duscha och passa på att genomföra en perfekt våtrakning (rakning med hyvel) som omöjligt kan leda till skäggfinnar. Hur man gör kan du läsa här.
Produktförslag: Gillette Thermal Scrub, 99 kr.
Glöm inte ansiktskrämen och bodylotion när du kliver ur duschen – du vill ju vara så återfuktad och mjuk som möjligt inför kvällen.

09:00
Ät en näringsrik frukost. Se till att dricka mycket vatten och få i dig Omega 3 (valnötter, avokado, makrill med mera), det gör din hy snyggare.

09:45
Borsta tänderna med eltandborste. Glöm inte tandtråd. Du vet väl att bakterier mellan tänderna är den vanligaste orsaken till dålig andedräkt? Avsluta med munskölj.

09:50
Fixa fötterna! Fyll upp en balja med vatten och lite fotsalt. Blötlägg fossingarna och passa på att fila ner förhårdnader. Förslagsvis görs detta framför din favorit tv-serie.
Produktförslag: CCS Fotbadsalt, 49 kr
Smörj sedan in fötterna med en fet fotkräm eller annan mjukgörande produkt.

Cafés Emine Sander betonar ofta vikten av att ta hand om sina fötter.

Att fixa fötterna gör dig inte bara mer önskvärd i en presumtiv partners säng, utan får dig även att må bättre. Läs mer om vad Emine Sander tycker om killars fotvård här.

Cafés hårfagre layoutare Tobias Ivarsson maxar sitt hår med hårolja.

10:20
Maxa hårkvalitén. Om du vill kan du köra en hårinpackning eller ha i lite hårolja. Det kan göra att ditt hår blir extra snyggt inför kvällen. Läs mer om det här.

10:40
Planera in en nyttig lunch.

Hur du följer upp groomingrutinen under resten av nyårsdagen och hur du genomför den bästa bakisgroomingen efter nyår kommer du kunna läsa här på bloggen på torsdag respektive fredag.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:51