Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Den gamla groomingskolan

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-10-04 10:46  |  Lästid: 2 minuter

Var groomingen bättre förr? Tveksamt. Men att döma av bilden ovan var grejerna i många fall snyggare. Här är sju klassiska (och otroligt vackra) produkter som håller än.

Från vänster:

Rengörare med integritet
Aesop B & Tea Balancing Toner, 379 kr
Ansiktsvatten som rengör och skyddar. Känner du inte till Aesop? Inte konstigt. Australiensaren har varit igång sedan 1986, men gör aldrig reklam och har bland annat tackat nej till att finnas på välrenommerade NK. Sedan i år finns produkterna äntligen i svenska butiker och online. Köp här.

Ett rakset för livet
Mühle Stylo African Blackwood, 2 325 kr
Exklusivt tredelat rakset (ställning ej på bild) från den 65-åriga tysken Mühle. Med detaljer i det beständiga materialet afrikanskt svartträ och bestyckad med ett klassiskt double edged-rakblad. Huruvida de är bättre än de moderna tvistar de lärde. Hur som helst finns setet även kompatibelt med Gillettes senaste hyvel. Köp här.

Schampot som sopar rent
American Crew Daily Shampoo, 149 kr
Lanserades 1994 och har genom uppdateringar blivit ett suveränt schampo. Skonsamt, men starkt nog att avlägsna tunga hårprodukter. Köp här.

Fixar framgångsfrillan
American Crew Pomade, 139 kr
The Original Six är namnet på de NHL-lag som sedan 1924 varit en konstant i ligan. I groomingvärlden kan det emellertid även innebära produkterna som American Crew lanserade vid starten 1994. En var Pomadan – lätt att tvätta ur, skonsam mot hårbotten och med hög glans – perfekt för en klassisk Don Draper-frilla. Köp här.

Mäktig mandarin-mjukgörare
Aesop Mandarin Facial Hydrating Cream, 339 kr
Återfuktare med lyxkänsla som är proppfull med vitaminer och antioxidanter. Mandarin-doften kommer faktiskt från just mandariner – inte syntetiska doftämnen. Köp här.

För perfekta rakningar
Geo F Trumper Coral Skin Food, 249 kr
Luras inte av färgen, det här är en storfavorit hos raknördar. Används på två sätt: som en slags rakolja att lägga under rakkrämen och/eller som ett vårdande rakbalsam efter skövling. Köp här.

Dofta som Churchill
Floris Special No 127 EdT, 100 ml/869 kr
Hur doftade Winston Churchill? Så här. Denna citrusbomb, som vilar på en maskulin bas av patchouli och mysk, var en favorit hos premiärministern. Det brittiska dofthuset har rötter till 1730-talet – No 127 lanserades 1910. Köp här.

Foto: Magnus Torsne
Stylist: Cattis Aronsson

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:12