Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

De bäst groomade artisterna någonsin – och hur du snor deras groom

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-21 11:02  |  Lästid: 3 minuter

Vilka är de bäst groomade artisterna någonsin? Det var frågan jag ställde till Nöjesbloggens Victor Johansson. Hans svar kom blixtsnabbt.

Johnny Cash på 50-talet
– Perfekt hårfärg, perfekt frisyr. Särskilt när han fångats i en känslostorm och lockarna inte längre ligger tillrätta. En wet look tillrufsad av ett helvetesutbrott. Dessutom med ett renrakat utseende som doftar whiskey och stark tobak.

Så fixar du looken.
Fixa en välkammad wet look-frisyr med en produkt som inte gör håret stelt. Använd till exempel suveräna Redken for Men Forming Paste Mint Shape, 260 kr. Rufsa håret varsamt.

Mick Jagger, 1969
– Mick Jagger hade överlag bra ph-värde i hud och läppar under den här tiden. Glansigt hår som om det hade tvättats med shampoo för en hästman och vackert brittiskt blek hy. Och har han inte lånat lite, lite av Marianne Faithfulls eyeliner?

Så fixar du looken:
En hög solskyddskräm är alfa omega för att få marmorhy. Visste du att din hud endast kan vistas femton minuter i solen innan den tar skada? Införskaffa till exempel lyx-SPF:en Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50. En ultralätt kräm som läggs ovanpå din hudkräm eller, om du inte är i så stort behov av fukt, används som hudkräm.
Satsa också på ett bra schampo. Schwarzkopf Activating Shampoo är prisvärt, 189 kr. Tyvärr inte i en färgskala som Jagger hade gillat…

Ulf Lundell, 2011
– Vem kan få nog av den här looken? Torrt och bakåtkammat hår, som om det strukits bakåt av någon 23-årig kvinnas fingrar på Österlen. Matchat med ett välgroomat Hemingway-skägg. Så här vill jag också se ut när jag är 60 år.

Så fixar du looken:
Det finns två sätt att få fram den sköna känslan i håret: Antingen struntar man i att tvätta det, eller så använder man en mattande beach hair spray eller hårpuder. Undvik frisören. Silverfärgen kommer – om du har tur – med åren, men om du inte orkar vänta, ta med dig en bild på Uffe-2011 till en duktig frisör och be denne färga/bleka ditt hår.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-08 11:23