Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Cafés Victor Johansson om grooming: “Billiga produkter kan vara lika bra”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2014-05-14 08:45  |  Lästid: 2 minuter
virre

Min gamla bänkgranne på Café, Victor Johansson, frilansar numera från Los Angeles.

Hur har du fått ändra din grooming sen du flyttade till Cali?
– Den enda skillnaden är att jag slutat äta rött kött. Vilket är en total game changer för hyn. Helt annan lyster. Annars kör jag min vanliga Malin & Goetz-rutin. Inte märkvärdigt.

vic2

Vem har du som groomingförebild?
– Johnny Cash 1966. Håret var alltid lagom oljigt och tilltufsat, som om han just rullat ut under motorhuven med skiftnyckel i ena handen och ett trasigt förgasarfilter i den andra. Och den täta rakningen – man kunde nästan känna doften av fränt rakvatten genom bilderna – får bara föraktet mot hipsterskägget att växa ytterligare.

Vilka är dina tre favoritprodukter?
– Clay från Label M, Malin&Goetz-wash, en skvätt lukta gott (Baldessarini) efter morgontvätt.

Vilket är mäns vanligaste groomingmiss?
– Om sommaren bör man dra ner på det mesta. Parfymen luktar för starkt i hettan, hårvaxet blir för kladdigt. Saltvatten efter morgondoppet i håret, dofter efter att ha pulat i den lokala kryddträdgården som fragnance, det är nog. Jag låter naturen göra jobbet.

Vic-I

Vilken är din viktigaste lärdom?
– Under en väldigt mörk period i mitt liv använde jag Dermalogica. Ett stort misstag. Efter att ha hittat en budgetprodukt på Apoteket - Cliniderm – vände allt. Inget är så missvisande som prisklasser. Lyssna på din kropp när du väljer groomingprodukter. Ibland kanske en Bliwtvål är det bästa alternativet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:11