Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Bota bakfyllan!

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-12-30 11:33  |  Lästid: 2 minuter

I morgon är det nyårsafton, de flesta av er kommer därför att vara mer eller mindre bakrusiga på söndag.

Vad är då bästa sättet att råda bot på bakfyllan?

Well, mot huvudvärken kan Groomingbloggen bara ordinera huvudvärkstabletter, mat, vatten och ispåse. Men desto mer råd har jag för att fixa till det tvivelaktiga utseende bakfyllan ofta medför.

1. Rengör
Efter en hård nyårsfest är ditt ansikte i extra behov av rengöring. När du duschar: tvätta ansiktet med din rengöringsgel i varmt vatten – till skillnad från normala dagar, då du bör använda ljummet dito.

2. Tillför fukt
Alkohol är som bekant vätskedrivande, därför behövs nu extra fukt, så förutom att dricka vatten, gör något av dessa tre alternativ innan du applicerar din mjukgörare: Lägg på en fuktgivande ansiktsmask,  eller kör snabbvarianten: en effektiv fuktbooster. Till exempel Dermalogica Skin Hydrating Booster, från 529 kr. Det tredje alternativet är att lägga på ett serum. Till exempel Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, 395 kr.

3. Fixa andedräkten
Borsta tänderna medan ansiktsmasken verkar. Avlägsna därefter dieselandedräkten med till exempel SB12 munskölj, 139 kr. Skölj bort den eventuella ansiktsmasken med kallt vatten. Lägg till sist på fuktkrämen.

4. Rädda ögonen
Använd ögonkräm (till exempel Recipe Under Eye Gel, 239 kr) för att reducera ringar och påsar under ögonen. (Eller varför inte våga sig på den här hard core-metoden jag provade i Turkiet senast?) Dölj det sista med en concealer. Till exempel den här prisvärda rackaren för endast 120kr.  Röda ögon? Inte så konstigt, alkohol utvidgar blodkärlen i ögonen och vätskebristen kan göra att de känns torra. Fixas enkelt med ett par droppar Visine Trötta ögon, 79 kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 10:52