Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

“Blött hår, slappa shorts, ett leende och lite sand på kroppen är supersnyggt”

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2011-10-28 16:38  |  Lästid: 3 minuter

Groomingguiden – vår serie där tjejerna tycker till om manlig skönhetsvård fortsätter. Se tidigare inlägg här. I dag, landslagsspelande beachvolleybollspelaren Tora Hansson. Läs bloggen där hon tillsammans med sin medspelare Camilla Nilsson skriver om livet på proffstouren här.

Tora Hansson, in action på världstouren.

Vilken känd idrottskille tycker du groomar sig bra och varför?
– Det kryllar ju av vältränade killar med bra självförtroende i idrottsvärlden. Olof Mellberg är snygg och manlig utan att se för groomad ut.

Mellberg har ett grymt skägg. Är det viktigt, eller funkar slätrakat?
– Ja, det är grymt! Men nej, inte direkt viktigt... Fast är det en kille som passar i det är det väldigt snyggt. Lite stubb eller skägg är manligt och stiligt.

Hur ska man grooma sig inför strandhänget?
– Avslappnat! Blött hår, slappa shorts, ett leende och lite sand på kroppen är supersnyggt. Killar blir nästan bara snyggare ju mer obrydda de ser ut, så länge det inte blir ofräscht. Skippa stylade frisyrer på stranden och håll er borta från tajta linnen! Satsa på ett par snygga beachshorts och en bra solkräm.

Emine Sander som är moderedaktör och stylist här på Café säger att man ska ha speedos eller kortare shorts.
– Jo, de kortare shortsen har blivit mer och mer populära. På internationella världstouren i beachvolley finns det faktiskt regler på att shortsen inte får vara för långa – de ska sluta en bra bit ovanför knäna. Speedos är en rätt vanlig syn när jag är utomlands och tränar, men i Sverige har det väl knappast blivit någon hit, och för min del går speedos bort.

Vilken groomingprodukt tycker du att killar borde prioritera högre?
– Absolut solkräm! Tror att killar är lite sämre på det än tjejer, tänk på att hud som man tar hand om strålar finast. Inte den brunaste! Det finns också mängder av riktigt gott doftande manliga duschcremer, ingrodd svett går bort och en fräscht doftande kille slår allt.

Du bör veta allt om solkrämer. Vilken är bäst? Och använder du samma solkräm i ansiktet som på resten av kroppen?
– Nej, inte samma! Det finns speciella krämer för ansiktet som är mindre feta. Vichy Capital Soleil är väldigt bra till ansiktet. Det är lätt att få finnar av för feta solkrämer i ansiktet. Till kroppen gillar jag solkrämer som är speciellt framtagna för sport, de håller bättre och funkar ju perfekt även om man inte tänker sporta en dag och gärna med lite doft i, som Piz buin. Utbudet för ekologiska solskydd ökar också vilket är grymt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:17