Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Bli brunare med veckans På gränsen till tjej-produkt: BB Cream

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-01-20 16:10  |  Lästid: 2 minuter

Eftersom det ideligen dimper ner frågor om produkter som kan göra oss brunare kommer här ett inlägg som mina kompisar eventuellt kommer att mobba mig för:

Om du kikar in i din flickväns eller mammas badrumsskåp stöter du förmodligen på något som heter BB cream. BB-krämer finns i olika hudtoner och är en slags hybridprodukt av concealer, dagkräm och solskydd.

Produktkategorin lanserades 2011 och står för blemish balm eller beauty balm (beroende på vilken tillverkare du frågar). På grund av sin förmåga att jämna ut och samtidigt vårda hyn gjorde den snabbt succé och finns nu, i någon form, hos de flesta skönhetsmärken.

Fram tills förra veckan hade jag inställningen att det här är en slags foundation och således en renodlad kvinnoprodukt, men efter att ha träffat en manlig hudterapeut som förklarade att han ”inte kan leva utan min BB-cream”, kände jag att det var läge för en omvärdering.

Personligen använder jag aldrig brun utan sol-produkter (det är säkert! jag tycker jag är tillräckligt brun ändå), men gjorde ett undantag för att kunna skriva det här blogginlägget.

Jag provade produkten på bilden ovan (La Roche-Posay BB Creme SPF 20, 40 ml/169 kr) och inser varför produktkategorin är så populär. I ett nafs blir hyn jämnare och något brunare – perfekt för de vinterdagar då man känner sig genomskinlig.

Hudterapeuten varnade för att BB-krämen kan ”korna av sig” i skäggstubben – något som tydligen går att lösa genom att blanda upp den med en ungefär lika stor del av din fuktighetskräm.

La Roche-Posays BB-cream går att köpa på apotek från den 1 februari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-08 11:25