Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Blås tänderna rena, det är vår!

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-04-05 11:50  |  Lästid: 2 minuter

Elvis Costello har sagt att “good manners and bad breath will get you nowhere”. Groomingbloggen håller delvis med och är samtidigt förvånad över att så få människor struntar i att förebygga dålig andedräkt (och skyhöga tandläkarbills) genom att inte göra rent mellan tänderna.

Hittills har tandtråd varit det vanligaste hjälpmedlet för ändamålet – och så lär det väl förbli ett tag framöver – men faktum är att Philips nu stegar in på göra-rent-mellan-tänderna-marknaden med en  helt ny produkttyp.

Den lilla högtryckstvätten AirFloss kostar 999 kronor och sprutar ut luft och vatten i en hastighet av 60 kilometer i timmen. Tekniken, som kallas Microburst, sägs kunna avlägsna 99 procent mer plack och bakterier än vad vanlig tandborstning gör (Philips har inte gjort någon jämförelse med tandtråd). Produkten placeras helt enkelt mellan dina tänder, sedan trycker du på en knapp och vips, så blåser den ut ett vattenskott. PLOFF!

I morse använde jag den för första gången...

...och precis som mannen ovan blev jag imponerad. Tänderna kändes otroligt rena efteråt, men jag förstod också att produkten är ett komplement och inte ett substitut till tandtråd.

Den tar helt enkelt inte bort matrester lika bra som konventionell trådning gör.

Groomingbloggen ger ändå rekomendationen köp.

Läs fler recensioner av produkten här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:20