Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Ät dig snygg, del 6: Vinden har vänt

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-05-20 18:44  |  Lästid: < 1 minuter

Amerikansk frukost. Not.

Som sagt har jag, för att försöka äta mig snygg, utsatt mig för en två veckor lång detox.

Detoxen sägs kunna rena kroppen från skräp och göra så att jag kommer ut på andra sidan fräschare och snyggare än någonsin. En hypotes jag ställde mig högst tveksam till under detoxens första två dagar. Det var ett helvete. Jag var trött, hade svårt att koncentrera mig och var allmänt deppig. Dessutom sjukt sugen på fet mat.

Men den tredje dagen – den dag som enligt min näringsterapeut ska vara den jobbigaste – så mådde jag riktigt bra. Och nu, den fjärde dagen, känns dieten helt okej (så länge jag inte känner doften av pizza och öl).

Visserligen är fysisk ansträngning betydligt jobbigare – ungefär som att träna när man är bakfull – men vardagssysslorna har gått galant.

Så har jag blivit snyggare? Nix. Men det kanske kommer.

Hittills har detoxen lärt mig tre saker.

  • Att jag tycker om kött, öl och bröd oerhört mycket.
  • Jag klarar mig utan kaffe. Hädanefter ska jag endast dricka det som ett njutningsmedel och inte som ett drivmedel.
  • För att slippa varför dricker du inte-frågor på krogen kan man be bartendern servera vattnet så att det ser ut som en gt.

Nej, nu ska jag krypa upp i soffan med lite sydamerikankst bark-te (måste dricka en liter per dag) och kolla hockey-VM.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 17:13