Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Ät dig snygg, del 3: Detox uppskjuten

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-05-14 11:15  |  Lästid: < 1 minut

Bloggserien där jag under sex veckor helt ska lägga om min kost för att försöka äta mig snygg fortsätter.

I fredags träffade jag min näringsterapeut Filippa, som föreslog att jag, de kommande två veckorna, ska göra en så kallad detox. En detox innebär att man rensar ut all skit från kroppen genom att bara äta speciella ”renande” kosttillskott, samt nötter, bönor, frukt och grönt. Visst låter det kul?

– Det här är vad du får äta, sa Filippa och lämnade över en liten bok med en lista på råvaror.

Jag: Får jag bara äta det här?

Filippa: Ja…

Jag: Jag får ju inte ens äta bröd eller dricka mjölk eller apelsinjuice, vad ska jag dricka?

Filippa: Du får dricka juice, men det får inte vara av apelsin och den får inte vara sötad. Det brukar vara ganska svårt att hitta…

Jag: Mhmmm, men det står ju i varenda livsstilsmagasin att öl är bra huden och att ett glas vin per dag är bra för hälsan.

Filippa: Det är populärskriverier. Alkoholen medför så mycket negativt, så det finns mycket bättre saker man kan dricka i stället för det. Men det är klart att man ska få dricka alkohol, men absolut inte under en detox.

Tanken var att jag skulle börja med detoxen i fredags, men pizza och öl i samband med Ryssland – Sverige kom emellan.

I morgon börjar detoxen. Då kör vi!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:54