Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Patrik Hedlund

Snygg & Smart, från topp till tå med Patrik Hedlund

Ansiktsbehandlingar – så funkar det, del 1

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2012-08-14 09:53  |  Lästid: 2 minuter

Börje Scarface Salming.

Minns ni när jag intervjuade Börje Salming om hudvårdsrutiner? Då avslöjades att han – tuffingen som har över 600 ärr på sin kropp – gör ansiktsbehandlingar! Med andra ord kan vi numera lägga oss under hudterapeuternas välmanikyrerade fingrar med gott, manligt samvete.

Låt oss i del ett av denna bloggserie granska en vanlig behandling som jag själv avnjöt i början av sommaren.

Klassisk ansiktsbehandling
Tar bort pormaskar och orenheter, minskar acne och ger fukt. Huden peelas och rengörs grundligt. Sedan öppnas porerna med en ångmaskin och orenheterna kläms ut. Resultatet blir en renare, mer återfuktad och mattare hy. För bästa resultat rekommenderas sex till tolv behandlingar per år.

Resultat
Låt mig först betona hur skönt och avslappnande det här är. Hade det inte varit för att det belastar budgeten lite, så hade jag blivit en ansiktsbehandlingsnarkoman av den högsta skolan. Vad gäller resultatet blev huden betydligt finare och höll sig så i ungefär sex veckor efter behandlingen. Efteråt känner man sig…ren! Eller som big boy Börje beskriver det; ”Jag gör det inte för att jag har något särskilt problem utan för att rensa huden från skräp. Huden ser och känns bättre efter en behandling. Nu var det längesen, egentligen bör man gå någon gång i månaden.”

Prisexempel
Klassisk ansiktsbehandling, 75 minuter, 995 kronor inklusive ryggmassage på Unni i Stockholm. (Liknande behandlingar finns hos de flesta salonger.)

Petra på Unni-salongen i Mood-gallerian i Stockholm. Efter behandlingen får man en ”facemap” som visar vilka behov och problem olika delar av ansiktet har.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-08 11:21